Jdi na obsah Jdi na menu

Slibný začátek našeho Áčka

5. 10. 2021

Po ročním čekání způsobené koronavirem se konečně opět rozeběhly soutěžní zápasy, které všem hráčům, trenérům i fanouškům tolik chyběly. Družstvo A mělo v předchozím ročníku velmi slibně rozehranou 3. ligu, kdy po čtyřech odehraných kolech bylo druhé, a to naši hráči odehráli jen tři zápasy. Vedle tradičních opor – Ondřej Skalský, Jakub Olejník a Bořek Otáhal – tým doplnil Michal Palásek a Lukáš Valašík. Na hostování pak vypomáhali Martin Skotnica a Michael Sedláček z TTC Ostrava.

V aktuální soutěži 2021-2022 si A tým po šesti letech opět zahraje 2. ligu a vzhledem k tomu, že hráči TTC Ostrava se vrátili do mateřského oddílu, bylo nezbytné posílit své řady novými akvizicemi. Po třech letech strávených v TTC Ostrava a KST Zlín se vrátil do Přerova Adam Soukup, z Nákla přestoupil Matěj Bednář a jako poslední ze zahraničního angažmá sestavu doplnil Jan Škvrna.

První venkovní dvouzápas byl pro náš tým zahřívací zkouškou, jak obstojí naše Áčko v nové sestavě. V Havířově jsme po čtyřhodinovém boji sice prohráli 10:6, ale o den později jsme kolektivním výkonem vybojovali cennou remízu 9:9 se Slezanem Opava. Přestože jsme v celém průběhu těsně vedli, v závěru se naši soupeři ujali vedení 8:7 a vůbec to s námi nevypadalo dobře. Naději vykřesal Adam Soukup, který porazil Kamila Knybela a poslední bod v pětisetové bitvě s Petrem Rybárem získal Jan Škvrna, který vystřídal Ondru Skalského.

SKST Havířov C – SK Přerov A 10:6 (čtyřhra 1:1; body domácích: Rusnák Aleš 3:1, Slaný Vojtěch 1:2, Košťál Daniel 3:0, Tomaniec Jiří 2:2; body hostů: Škvrna Jan 1:3, Skalský Ondřej 1:3, Soukup Adam 1:2, Otáhal Bořek 2:1)

KST Slezan Opava – SK Přerov A 9:9 (čtyřhra 1:1; body domácích: Knybel Kamil 2:2, Rybár Petr 1:3, Vitásek Adam 2:2, Dzida Jan 3:1; body hostů: Otáhal Bořek 3:1, Soukup Adam 4:0, Ondřej Skalský 0:2, Michal Palásek 0:4, Jan Škvrna 1:1)

Následující první domácí dvouzápas jsme zahájili sobotní výhrou nad Hradcem Králové, kdy naši hráči po téměř pětihodinové bitvě a s velkou podporou hlediště udolali naše soupeře 10:8. Body se přelévaly z jedné strany na druhou a nebylo jasné, jak to celé dopadne. Vítězný bod a opět v pěti setech pro naše barvy získal v posledním zápase Ondra Skalský, a tak naše Áčko slavilo první výhru v letošním ročníku. V nedělním zápase jsme přivítali nováčka soutěže hráče z Heřmanova Městce a celkem hladce jsme zvítězili 10:2. Po čtyřech zápasech jsme na slibné šesté příčce, ale příští kolo to naši hráči nebudou mít vůbec lehké, neboť budou hrát na půdě prvního celku HB Ostrov Havlíčkův Brod.

SK Přerov A – TJ Sokol PP Hradec Králové C 10:8 (čtyřhra 1:1; body domácích: Soukup Adam 2:2, Škvrna Jan 2:2, Skalský Ondřej 3:1, Otáhal Bořek 2:2; body hostů: Hort Tomáš 3:1, Lebeda Matyáš 4:0, Brát Karel ml. 0:4, Hušek Adam 0:4)

SK Přerov A – TJ Jiskra Heřmanův Městec 10:2 (čtyřhra 2:0; body domácích: Škvrna Jan 2:0, Skalský Ondřej 2:0, Palásek Michal 1:2, Otáhal Bořek 3:0; body hostů Volhejn Dan 1:2, Jirout Vojtěch 1:2, Wagner Robin Mark 0:2, Wagner Max Richard 0:2)

MS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář